18
KES
14.00
Edustus, Miesten Kolmonen

TOVE - P-Iirot   1 - 1

Toejoki N

Miehet paikallispelin makuun Poriin

Poissaolot:

Loukkaantuneena: Ahonen, Toivonen, Walden

Armeijassa: Silvennoinen

Ketola C15-joukkueen mukana.


Miesten Edustuksella on edessä täyden kympin metsästys, kun joukkue matkaa Poriin TOVE:n vieraaksi. Yhdeksän peliä on tuottanut yhdeksän voittoa.

Toejoen Veikot on sarjassa seitsemäntenä. 3-2-4 tilastorivillä operoiva joukkue on hävinnyt viimeiset kaksi peliään ja viimeiset neljä peliä ovat kerryttäneet porilaisten pistetiliä vain kaksi pistettä. TOVE on maalieroltaan lukemassa -3, tehtyään 12 ja päästettyään 15 maalia. Joukkueen paras maalintekijä Jaakko Malmivuori on tehtaillut kahdeksaan otteluun 3 maalia. Kotonaan Veikot on pelannut vahvemmin kun vieraissa, hävittyään neljästä kotiotteluistaan vain yhden.

Raumalaiset ottivat viime viikolla yhdeksännen perättäisen voittonsa, sarjakakkosen TPS U23:n kaatuessa Raumalla lukemin 2-1. Samassa Ottelussa Arttu Virtanen nosti kauden maalimääränsä kolmeen, tullen jaetulle kakkossijalle joukkueen sisäisessä maalipörssissä Aaro Salosen kanssa, Elias Ahteen johtaessa. Oman haasteensa Iirojen peliin tekee Toejoen stadionin alusta, kentän ollessa luonnon nurmi. sarjassa harvinaisuudeksi lueteltava nurmikenttä saattaakin nousta pelin pyörimisen määrääväksi tekijäksi. Raumalaiset ovat tämän viikon harjoitelleet nurmella, mutta jokainen luonnonnurmi vaatii oman totuttelunsa.

Ennakossa Aleksi Leppänen


Pitkä voittoputki ei aiheuta ylimääräisiä paineita joukkuueessa.

- Tavallaan se on ollut alusta lähtien. Molemmat joukkueet haluaa voittaa mutta nyt kun niitä voittoja on alkanut kertymään, niin se on vähän niinkuin päinvastoin. Se paine vähän hellittää, vähän kuin vapautunutta peliä alkaa olemaan ja toivotaan, että siitä jatketaan.

Paljoa ei tuttuja pelaajia Leppäselle tulevasta vastustajasta löydy.

- Muutama ennestään tuttu pelaaja, mutta siten on kanssa paljon TOVE:lla vaihtunut pelaajia. On ollut lainassa muutamia ja sillä lailla vaihtunut avaus ja tullut vaihdosta pelaajia. Osittain tuttu, osittain ei, ei oikein tiedä.

Pallo-Iirot pääsee pelaamaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella nurmelle.

- Sehän on kaikista komeinta kun pääsee luonnonnurmelle pelaamaan. Sitä ollaan tässä koko kausi odotettukin, että päästään nurmelle pelaamaan. TOVE taitaakin olla melkein ainoa, jotka pelaa nurmella. Päästään tämä viikko nauttimaan luonnon nurmesta, niin ilolla odotan.

Porissakin muutaman vuodet pelannutta laituria ei harmita kaupunkiin pelaamaan palaaminen.

- Se on kuitenkin lyhyin vierasreissu, niin kiva se on palata Poriinkin välillä. Ei se, mukavaa.

TOVE - Pallo-Iirot 18.6. klo. 14 Porissa, Toejoki N