14
LOK
15.00
Edustus N, Naisten Ykkönen

P-Iirot - EBK  1 - 1

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Naisten kausi päättyi tasapeliin

Naiset katkaisi tappioputkensa viimeisellä mahdollisella hetkellä. Lopullinen sijoitus sarjassa oli seitsemäs.

Naiset lähtivät hyvällä jalalla kohti alemman loppusarjan kärkikamppailua. Ottelun alku oli ailahteleva, molempien joukkueiden hukatessa palloja. 26' kohdalla Floriana Haxhiu iski jälleen Iiroja vastaan, kun hyökkääjä puski pallon kulmasta maaliin. EBK:lle siunaantui myös toinen huippupaikka ensimmäisellä puoliskolla, mutta tolppa esti pallon päätymisen raumalaisten verkkoon. Iirojen paras paikka tuli Wilma Aholalle, joka pääsi läpiajoon karistettuaan EBK:n topparin matkasta, mutta EBK:n maalilla pelannut Viivi Nikoskelainen koppasi pallon syleilyynsä.

Toisella puoliajalla maalin johtoonsa tyytyväinen EBK vetäytyi ja Iirot alkoi painaa päälle. 70' pelin jälkeen vastuuvalmentaja Aake Rapala teki ensimmäisen muutoksensa, kun valmentaja otti Elli Lammisen pois kentältä, jonka tilalle juoksutettiin Laura Ketola. Vaihto osoittautui nerokkaaksi, kun vain yhdeksän minuuttia myöhemmin Ketola painoi maalinedusruuhkasta pallon maaliin. Ketola halusi selvästi nimensä tilastoihin, kun vain 11 minuutin kentällä olon jälkeen maalintekijälle nostettiin myös keltainen kortti. Mira Pärssinen ja Sanni Kuusisto tekivät tilaa Peppi Sorsakivelle sekä Karolina Rehnille kellon näyttäessä 81', mutta lisäosumia ei ottelussa enää nähty, vaan pisteet tasattiin päätöskierroksella lukemin 1-1. FC Lahden voittaessa Ilveksen reservijoukkueen, nousi FC Lahti ohi EBK:n alemman loppusarjan voittoon enempien tehtyjen maalien turvin, jolloin Iirot jäivät kolmanneksi ja koko sarjassa seitsemänneksi.

Vastuuvalmentaja oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen, vaikkei pisteitä yhtä enempää irronnutkaan kauden viimeisestä ottelusta

- Ensimmäinen puoliaika oli ehkä semmoinen, että molemmilla oli omat paikkansa. Ehkä hiukan sekavaa peliä, vaikka me oltiinkin hiukan enemmän pallossa. Erikoistilannepuolustaminen on toiminut pitkän aikaa hyvin, mutta tänään sitten EBK iski niistä. Taukotilanne olikin sitten 0-1. Toisella puoliskolla oltiin sitten selkeästi hallitsevampi joukkue.

- Meillä oli niin hyviä maalipaikkoja, että olisi 2-3 pitänyt tehdä. Harmittaa joukkueen puolesta, että lopetettiin tämä tähän. Toinen puoliaika oli kuitenkin meiltä ihan hyvä näytös kotiyleisön edessä. Saatiin pidettyä painetta vastustajan maalilla ja saatiin maalipaikkoja ja oltiin vaarallisia. Harmittaa ettei saatu täysiä kolmia pisteitä ja tuli tappio, mutta saatiin ihan ok nelivitonen kauden loppuun.

- Hyvillä mielin voidaan jäädä tauolle kuitenkin, vaikka tulos oli hiukan heikko.

Rapala jakoi kiitoksensa kaikille kauden aikana joukkueen mukana olleille.

- Kiitos pelaajille, toimihenkilöille ja muille toimijoille. Sekä tietysti hienolle kotiyleisölle.

Lopuksi valmentaja vihjaisi myös tulevan kauden kuvioista.

- Huomenna laitetaan ensimmäinen sopimus ulos.


Tilastot

1 - 1

EBK
(0-1)
26'MaaliHaxhiu Floriana
79'MaaliKetola Laura

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista