14
LOK
15.00
Edustus N, Naisten Ykkönen

P-Iirot - EBK  1 - 1

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Naiset taistelevat alemman loppusarjan voitosta


TAPAHTUMAINFO


Pallo-Iirot EBK
41 Helminen Loviisa | MV 80 Nikoskelainen Viivi | MV
7 Ahola Wilma 5 Issakainen Ronja
8 Maikola Katarina 6 Pohjola Ronja
10 Pärssinen Mira 8 Pelkonen Jenny
18 Pietilä Hertta 11 Mäkiniemi Sini | C
19 Mäkipere Nea 14 Arifi Melisa
22 Karta Maija 42 Haxhiu Floriana
24 Lamminen Elli | C 72 Salo Viivi
25 Kuusisto Sanni 87 Tönnes Erika
27 Saarenpää Kaisa 89 Vesterinen Essi
31 Ylikraka Minttu 96 Rauhamaa Essi
Vaihdossa: Vaihdossa:
26 Ojala Fiia | MV 3 Kivisaari Iiris
2 Mäkilä Oona 10 Statovci Albonita
9 Sorsakivi Peppi 12 Tönnes Annika
14 Ketola Laura 32 Kainulainen Inka
20 Rehn Karolina


Poissaolot:

Loukkaantuneena: Laaksonen, Luoma, Saarinen

Siviilikiire: Hannula, Jasmin Ylikraka, Rauva


Naiset päättävät kautensa kotikentällä. Panoksena ottelussa on alemman loppusarjan voitto.

Naisten kausi tulee päätökseensä huomenna lauantaina EBK:ta vastaan. Alkusarjan jälkimmäisessä kohtaamisessa pisteet jaettiin tasan, kun molemmat onnistuivat kertaalleen maalinteossa. Ensimmäinen huippupaikka siunaantui raumalaisille, kun Elli Lamminen pääsi kokeilemaan maalintekoa pilkulta, mutta sittemmin Italian pääsarjaan siirtynyt EBK:n maalivahti Kerttu Karresmaa torjui Lammisen yrityksen. Maalinteon aloittikin sitten espoolaisten Floriana Haxhiu, jonka veto pomppasi maaliin epäonnisesti Iirojen puolustajan kanssa. Iirojen tasoituksen iski Eveliina Hannula, joka pääsi nauttimaan tarkasta keskityksestä ja viimeisteli maalin varmasti aivan maalin edestä. Raumalaisten maalinteon tukkeena seisoikin maalivahti Karresmaa, joka otti monta huipputorjuntaa Iirojen paineen alla.

EBK on noussut alemman loppusarjan johtoon, ohitettuaan Iirot pisteellä. Neljästä alemman loppusarjan ottelusta joukkue on voittanut kaksi sekä hävinnyt kaksi. Viimeisimpänä joukkue kärsi yllättävän tappion KuPS Akatemialle luvuin 0-2. Joukkueen maalipörssin kärkinimenä keikkuu myös Iiroja vastaan osunut Haxhiu, joka on 16 otteluun onnistunut maalinteossa viidesti. Karresmaan lähdön jälkeen joukkueen torjuntavastuun ovat ottaneet Iida Peltola kahdesti ja Elsa Mattila sekä Irea Virtanen Espejo kerran.

Pallo-Iiroilla on viimeisessä ottelussa panosta. Mikäli raumalaiset onnistuvat ottelun voittamaan, on Iirot hyvin lähellä alemman loppusarjan voittoa. Maalinteon kanssa pienoisia ongelmia pitkin kautta kokenut raumalaisryhmä on tällä hetkellä seitsemän maalia miinuksella maalierossa ja joukkueen maalipörssiä johtaa pitkään loukkaantuneena ollut Helmiina Luoma kuudella osumalla. Maalintekijöitä joukkueesta löytyy ennen viimeistä ottelua kymmenen, joista neljä on onnistunut useammin kuin kerran.

Vastuuvalmentaja Aake Rapala ei ollut tyytyväinen joukkueen esitykseen edellisessä ottelussa, mutta odottaa panosten nousun lisäävän myös pelin intensiteettiä.

- Lukemat taululla olivat oikeutetut. Ilves oli paremmalla asenteella liikkeellä, voitti paljon kaksinkamppailuja ja laittoi pallon maalipaikoista sisään. Tehtiin myös omia virheitä pallollisena liikaa.

Kauden loppuessa, haluaa joukkue katkaista vielä orastavan tappioputkensa.

- Hyvällä fiiliksellä, halutaan lopettaa kausi voittoon kotiyleisön edessä.

Kauden viimeisen ottelun voittaja on hyvin lähellä alemman loppusarjan voittoa.

- Totta kai on panosta, halutaan ensinnäkin voittaa EBK, sillä emme ole heiltä saaneet vielä täyttä pistepottia kertaakaan. Lisäksi halutaan sijoittua sarjassa viidenneksi.


Pallo-Iirot - EBK 14.10. klo 15 Buena Vista stadionilla

Tilastot

1 - 1

EBK
(0-1)
26'MaaliHaxhiu Floriana
79'MaaliKetola Laura

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista