P20, P20 Ykkönen

P-Iirot - TPS  6 - 5

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Huikea ilta, sexy footballilla TPS kumoon 6-5

Valtakunnalliset A-juniorisarjat palasivat muutaman vuoden tauon jälkeen Äijänsuolle melkoisella ryminällä. P20 Ykkösen ottelussa maali-ilotulituksen ja pitkän lisäajan jälkeen tulostaululla oli lukemat Pallo-Iirot – TPS 6-5 (1-3) ja niin katsojat, pelaajat, valmentajat poistuivat paikalta todeten, että tällaisessa matsissa ei olla ennen oltu mukana.

Kevään A SM-karsinnassa pelannut TPS kokeneen valmentajan Steven Polackin johdolla pääsi ottelun alussa helpohkosti 0-3 johtoon. Kommunikaatiovirheet ja yksilövirheet maksoivat kalliisti ja TPS rokotti niistä tylysti. Isokokoinen Benjamin Mäkinen vieritti 0-1 maalin tyhjiin heti 30 sekunnin pelin jälkeen. Julius Tuominen sai vierittää palloon tyhjiin 11.minuutilla ja 16.minuutilla Aapo Hörkön vapari lipsahti suoraan Iiro-maalin takanurkkaan.

Koko ajan näytti kuitenkin siltä, että kotijoukkue oli pelillisesti mukana ja pystyi luomaan uhkaa TPS-maalille. Hatunnoston arvoinen suoritus ettei 0-3 tappioasema lannistanut sinikeltaisia. Toivo heräsi viimeistään 38.minuutilla kun Rasmus Ahonen taisteli TPS-boksissa ja erotuomari Miikka Lähdesmäki osoitti kotijoukkueelle rangaistuspotkua. Kapteeni Antti Mynttinen (V-K Teräsrakenne) sijoitti pallon varmasti ohi TPS-maalivahti Axel Terävän ja taukotilanteeksi 1-3.

Tauolta odoteltiin TPS:ää pitkään ja kun toinen puoliaika viimein käynnistyi, oli Julius Tuominen 10 sekunnin jälkeen yksin läpi riistettyään pallon Iiro-puolustajalta ja tilanne olikin 1-4. Hetkeä myöhemmin vahvasti oikealla edennyt Miska Karppinen (Dewaco) toimitti keskitystä luukulle ja Matias Babb niittasi läheltä tilanteeksi 2-4. Ja 52.minuutilla peli kaveentui tilanteeseen 3-4 kun Babb iski jälleen pallon verkkoon komealla syöksypuskulla, jälleen Karppisen komeasta keskityksestä.

Kylmä suihku tarjoiltiin taas toiseen päähän kun vikkelä TPS-kärki Tuominen viimeisteli hattutempun ja tilanteeksi 3-5. Tunnin kohdalla Timi Halminen antoi komean pitkän diagonaalisyötön ja Jaakko Vuolukka harhautteli boksissa oikean jalkansa vapaaksi ja laukoi kovaa tilanteeksi 4-5. TPS alkoi hieman väsymään ja Iirot toi vaihdosta tuoreita jalkoja sisään. Peli kääntyi enemmän ja enemmän Iirojen hallinnaksi ja TPS vetäytyi puolustusmuuriin ja joutui rikkomaan vikkeliä iiro-pelaajia. Kun TPS-kapteeni Paulus Elamo sai toisen varoituksen 66.minuutilla rikottuaan Babbia, alkoi Iirojen mahdoton nousu näyttää mahdolliselta.

73.minuutilla TPS rikkoi jälleen boksin lähellä. Manu Kontto (Raumaster) tarjoili vapaapotkusta maukkaan kierteisen keskityksen ja Vuolukka nousi korkeimmalle, puskien pallon komeasti ylänurkkaan ja peli oli tasan 5-5.

82.minuutilla Vuolukka toi palloa vasemmalta ja näki Aaro Levolan pystyjuoksun TPS-linjan taakse. Vuolukan keskitys oli millintarkka ja Levolan volley-viimeistely näyttävä ja kotijoukkue siirtyi 6-5 johtoon.

Lopussa nähtiin vielä draamaa kun Iiro-maalivahti Henrik Luoma jouduttiin taluttamaan pois kentältä. Joka paikkaan ehtinyt Matias Babb nappasi maalivahdin hanskat käteensä ja hoiti loppuhetkien tilanteet varmasti. Pisteet jäivät Raumalle.

Pallo-Iirojen valmentaja Iiro Koivula oli tyytyväinen joukkueen taistelutahtoon. ”Tänään tehtiin mahdottomasta totta. Uskottiin itseemme eikä annettu periksi. Pelillisesti olimme parempia. Tulipahan koettua tällainenkin peli. Todellista sexy footballia.”

Ensi lauantaina Pallo-Iirojen A matkustaa Laaksolahden Persposki-Areenalle pelaamaan Pöxyjä vastaan. TPS:n tavoin myös Pöxyt pelasi kevättalven A SM-karsintasarjaa.
Seuraava kotiottelu on luvassa keskiviikkona 9.8. kun Pallo-Iiroja vastaan asettu LTU Littoisista. Ottelu alkaa klo 19.15. Tervetuloa paikalle.

Tilastot

6 - 5

TPS
(1-3)
1'MaaliMäkinen Benjamin
11'MaaliTuominen Julius
16'MaaliHörkkö Aapo
38'MaaliMynttinen Antti
46'MaaliTuominen Julius
48'MaaliBabb Matias
52'MaaliBabb Matias
54'MaaliTuominen Julius
61'MaaliVuolukka Jaakko
73'MaaliVuolukka Jaakko