Rauma, Äijänsuo stadion TN

"Live to fight another day" TPV:tä vastaan 2-2 taistelupiste

Keskiviikkoillan P20 Ykkösen rästiottelussa Pallo-Iirot kohtasi Tampereen Pallo-Veikot.

Joukkueet olivat tasapisteissä putoamisviivan tuntumassa ja pisteistä taisteltiin tiukasti.

Avauspuoliajalla Iirojen pelissä näkyi ottelun panos ja hermostuneisuus. Syöttöpeli oli huonoa eikä syöttöketjuja oikein pystytty muodostamaan. Iirojen pakka valui alas ja hyökkäyspään pelaajat aika yksinäisiksi yritelmissään. Alussa kuitenkin parhaat tekopaikat avautuivat kotijoukkueelle. Vilho Leino leikkasi oikealta sisään ja pääsi vasurilla laukomaan läheltä mutta TPV-vahti Ossi Valtanen venyi torjuntaan etualanurkasta. Hetkeä myöhemmin TPV-laitapakki syötti epähuomiossa Matias Babbin läpiajoon mutta Babbin laukaus karkasi yli etunurkasta. Avausmaali on aina tärkeä, ja 10.minuutilla keskialueen kevyehkösti tuomitusta vapaapotkusta Sebastian Kruusimaa keskitti ja Vikke-Valtteri Anttila kookkaana pelaajana nousi puskuun ja tilanne olikin 0-1.

TPV sai maalin jälkeen otetta peliin ja etenkin oikean laidan Aaron Dos Santos väläytteli nopeuttaan. Iirojen onneksi viimeiset ratkaisut pallollisena eivät olleet kovin kliinisiä mutta tolppaan asti TPV pallon sai ja Iirot oli jopa onnekas että tappiotilanne pysyi yhdessä maalissa. Aivan puoliajan lopussa Aatu Hämäläinen (Helistölä) pyörähti ja vapautti Arno van Laethemin (Poroholman Lomakeskus) etenemään keskeltä ja laukomaan 20 metristä. Komea laukaus osui ylärimaan ja pomppasi maaliviivalta takaisin peliin. Mahdoton sanoa oliko pallo viivalla vai viivan yli. Reboundiin ensimmäisenä pääsi Matias Babb, joka puski pallon kohti maalia ja TPV-vahti Valtasen käsistä pallo putosi maaliviivan yli. Tuomari näytti palloa keskelle maalin merkiksi mutta hetken päästä levittikin kätensä ja maali hylättiin. Iso ja sarjapaikankin kannalta tärkeä tuomio kääntyi vierasjoukkueen eduksi.

Tauolla valmentajat Iiro Koivula ja Erkki Korri olivat saaneet puhuttua joukkueeseen uudenlaisen taisteluilmeen ja Rasmus Ahonen tuli vaihdosta keskialueelle tuomaan lisää voimaa. Peli kääntyi enemmän TPV-päätyyn ja TPV pudotti miehityksen alas luottaen vastaiskuihin. Usein sinikeltaisten viimeiset ratkaisut päätyivätkin TPV:n puolustusmuuriin. Aaro Levola yritti parikin kertaa sijoittaa palloa sisään ja Santeri Tähkä laukoi voimalla mutta vain maalin sivuverkkoon.

65.minuutilla jälleen keskialueella pilli soi. Iiro-penkki näki, että Aatu Hämäläistä rikottiin mutta vaparin saikin TPV. Pallo kaaressa maalille ja paluupallo putosi 16-alueen rajalle Farouq Sebtin jalkaan. Sebti heilautti vasenta jalkaansa vastapalloon ja vastustamattomasti tilanne olikin 0-2. Kotijoukkueen kiivettävänä oleva vuori vain kasvoi. Henkeä nostattava maali saatiin kuitenkin heti perään ja sekin erikoistilanteesta. Matias Babb asettui laukomaan noin 22 metristä vapaapotkua ja kova laukaus ohitti TPV-maalivahdin ja tilanteeksi 1-2.

Hieman pelin kontrolli katosi kun Iirot nosti voimaa ylöspäin ja TPV pääsi iskemään vastaan jopa ylivoimahyökkäyksillä. Timi Halmisen johdolla alakerta luuti kuitenkin tehokkaasti vastaiskuja poikki ja maalivahti Veeti Vainio (Sata-Kaiverrus) venyi pari kertaa aivan huikeaan torjuntaan maalin ylänurkista ja teki myös pari näyttävää vastaantulotorjuntaa. Vainion maalivahtipeliin on Iiro-joukkue voinut luottaa.

Paikkoja oli kuitenkin myös TPV-maalilla. Erikoistilanteita myllytettiin TPV-boksiin ja isokokoiset tamperelaistopparit huiskivat palloa joka suuntaan. Lopulta se minimitulos tasapeli saatiin kun peliajan juuri umpeutuessa Manu Kontto (Raumaster) antoi maittavan kierteisen kulmapotkun ja Santeri Tähkä puski pallon ruuhkan keskeltä vastustamattomasti verkon perukoille.

Sattumuksia ja tapahtumia oli niin paljon, että yliaikaakin pelattiin melkein 10 minuuttia ja vielä oli molemmilla omat puolittaiset tekopaikkansa. Jaakko Vuolukan ja Matias Babbin laukaukset kuitenkin kiersivät ohi TPV-maalin.

2-2 tasapeliin oli tyydyttävä ja sunnuntain päätöskierroksella taistellaan jälleen. Päät olivat painuksissa mutta tappion katastrofi vältettiin ja 0-2 tappioasemasta noustiin vielä tasoihin ja taisteluun mukaan.

Live to fight another day.

Buena Vista-stadionilla sunnuntaina 8.10. klo 13.00 Pallo-Iirot vs HooGee/EsPa YJ.

Valokuvat: Sami Kivistö

2 - 2

TPV
(0-1)
10'MaaliAnttila Vikke-Valtteri
65'MaaliSebti Farouq