7
LOK
14.00
Edustus M, Miesten Kakkonen

P-Iirot - Ilves-Kissat  0 - 1

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Miesten viimeinen ottelu kaudella 2023 kamppaillaan kotikentällä


TAPAHTUMAINFO


Pallo-Iirot Ilves-Kissat
12 Henri Saarinen | MV 12 Järvinen Roope | MV
3 Arvela Aleksi 4 Kovaqi Ardian
4 Vesala Elias 5 Ihalainen Juho
10 Jalkanen Mikko | C 8 Paukkeri Toni | C
13 Salmensuu Otto 9 Ben Gerald
16 Salonen Aaro 10 Toijala Toni
20 Aalto Juuso 13 Puustinen Ville
21 Ohvo Oskari 16 Helminen Erkka
22 Silvennoinen Topias 20 Mervelä Konsta
23 Ohvo Otto 21 Danish Iltaf
27 Babb Matias 30 Lindholm Niklas
Vaihdossa: Vaihdossa:
1 Lainio Miko | MV 71 Zeris Athanasious | MV
6 Laakso Lasse 7 Zanidpour Milad
7 Ahonen Rasmus 11 Kuusela Elias
9 Tähkä Santeri 17 Selin Daniel
30 Virtanen Arttu 26 Mustalahti Nuutti
31 Honkaniemi Miro


Poissaolot:

Loukkaantuneena: Ahde, Markus Babb, Johansson

Ayannubi ja Repo B-junnujen mukana.


Miesten kausi tulee päätöksensä kotikentällä Ilves-Kissoja vastaan. Kotijoukkueella on mahdollisuus kiusata nousukarsintoihin menevää vierailijaa.

Heinäkuussa Iirojen matkatessa Tampereelle, kävivät tunteet kuumina sekä yli 25 asteen lämmön, että kenttätapahtumien takia. Ottelussa nostettiin yhteensä 10 keltaista korttia sekä yksi punainen. Maalinteon aloitti Ville Puustinen, joka iski pallon kahdesti maaliin ensimmäisellä puoliajalla. Elias Ahde kavensi ottelun 2-1, kun 35' oli pelattu. Kissat siirtyivät kuitenkin uudestaan kahden maalin karkumatkalle, kun ensimmäisen puoliskon lisäajalla Milad Zanidpour iski pallon maaliin rangaistuspilkulta. Mikko Jalkasen suoraan kulmapotkusta maaliin kiertynyt kavennusosuma ei myöskään tuonut raumalaisille lohtua, sillä ottelun loppulukemat 4-2 viimeisteli myöskin pilkulta Gerald Ben.

Ilves-Kissat on tasaisen vahvasti keikkuneet B-lohkon kärkisijoilla pitkin kautta. Tällä hetkellä kolmossijaa majoittavalla tamperelaisryhmällä on mahdollisuudet nousta yhä sarjassa toisiksi, mutta myös valahtaa aina viidenneksi asti. Kissojen edellä olevalla FC Jazzilla on kaksi pistettä enemmän kerättynä, kun taas viidettä sijaa pitävällä Tampere Unitedilla taas kolme pistettä vähemmän, mutta ennen viimeiselle kierrokselle lähtemistä Unitedilla on parempi maaliero.

Pallo-Iirot viimeisestä kotitappiostaan SexyPöxyille huolimatta onnistunut parantamaan peliään kauden loppua kohden. Tämä näkyy myös kuntopuntarissa, jossa viimeisen viiden pelin otannalla raumalaiset ovat toisina, heti sarjaa johtavan EPS:n takana. Vaikka nousukarsintoihin ei tänä vuonna joukkueella ollutkaan asiaa, on plussan puolella oleva maaliero myös osoitus siitä, että työ on tuottanut myös hedelmää. Pitkän kauden päättymisen edessä on enää yksi ottelu, johon joukkue kerää kaikki viimeiset energiansa ja taistelee viimeisistä pisteistä tuomarin pelin päättymisen merkiksi viheltämään pilliin saakka.

Ennakossa vastuuvalmentaja Joel Grasso

Vaikka pisteet eivät enää heilauta Iirojen kelkkaa juurikaan suuntaan tai toiseen, on voitot vieraista otettu avosylin vastaan tulevan kannalta.

- Kyllä niille sitten aina kuitenkin tarve on, että ei ikinä voi olla tyytyväinen, että aina haluaa voittaa. Tuo uskottavuutta ja paljon merkitystä jatkoon, varsinkin jo ensi kauteenkin. Saatiin pari vierasvoittoa tuohon ja pelattiin oikeastaan paras vieraspeli Espoossa mun mielestä. Oli molempiin suuntiin - puolustus- ja hyökkäyssuuntiin - Oltiin tehokkaita ja puolustettiin hyvin omaa boksia, niin voi olla siihen tyytyväinen.

Kausi laitetaan pakettiin kotikentällä Ilves-kissoja vastaan.

- Me hävittiin siellä Kaupissa silloin 4-2. Hyvä kokenut joukkue, olisiko jopa kokenein tässä sarjassa. Paljon laadukkaita pelaajia, mutta sitten tiedetään myös se, että miten me pystytään vastaamaan omalla urheilullisuudella. Uskon, että tulee hyvätasoinen matsi vielä ja pyritään härnätä heitä heidän lopullisen sijoituksen metsästyksessä mahdollisimman paljon ja tietenkin saamaan itselle se seitsemäs tila varmistettua. Kyllä siinä ihan taas voitosta lähdetään pelaamaan niin kuin aina.

Panoksettoman ja panoksellisen joukkueen välisessä pelissä on aina oma erilainen tunnelmansa.

- Kyllä mä uskon, että kun tavallaan me pystytään pelaamaan enemmän paineettomassa tilassa, niin pystytään myös olemaan rohkeampia. Halutaan näyttä vielä viimeisen kerran kotiyleisölle, mistä meidät on tehty. uskon, että tulee hyvän tasoinen jalkapallomatsi, mistä molemmat hakee voittoa ahnaastikin.

Ottelun alla sairastuvalla on vielä pari kysymysmerkkiä.

- Jami Halmisen ja Lasse Laakson tilannetta katsotaan vielä tuossa illemmalla.


Pallo-Iirot - Ilves-Kissat 7.10. klo 14 Buena Vista stadionilla

Tilastot

0 - 1

Ilves-Kissat
(0-0)
55'MaaliToijala Toni

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista