Edustus M, Miesten Kakkonen

FC Honka/Akatemia - P-Iirot   1 - 3

Espoo, Tapiola 1 TN

Miehet voittoon viimeisessä vieraspelissä

Miesten kauden 2023 vierasottelut päättyivät kahteen peräkkäiseen voittoon. Ottelussa sattui ja tapahtui molemmissa päissä.

Mahdollisuutensa nousukarsintoihin menettäneet joukkueet kohtasivat toisensa Espoon Tapiolassa sunnuntai-iltana. Peli ei ehtinyt vanheta vielä kuuttakaan minuuttia, kun Honka karkasi puolittaiseen läpiajoon. Toista otteluaan Iirojen maalinsuulla Kakkosessa pelannut Miko Lainio oli kuitenkin tilanteessa hereillä ja teki hyökkääjän aikeet tyhjiksi. Vaihteeksi sinisissä vieraspaidoissa pelannut Iirot aloitti kuitenkin maalinteon, kun raumalaiset saivat ajassa 14' kaksi perättäistä kulmaa. Jälkimmäisessä joukkueen kapteenina toiminut Mikko Jalkanen keskitti millintarkan keskityksen keskelle Otto Ohvon päätä, joka iski Iirot johtoon raumalaisille epätyypillisesti kulmasta puskemalla. Iirojen vaihtopenkki vaatii rangaistuspotkua kellon näyttäessä 23', kun Juuso Aalto kaadettiin selän puolelta laukaisuhetkellä. Tuomari oli kuitenkin tilanteesta eri mieltä, joten Aalto korjasi tilanteen neljä minuuttia myöhemmin, kun mies painoi suoraan vaparista pallon takayläkulmaan. Vain minuutti tästä Honka kuitenkin pääsi helposti rangaistuspilkulle, mutta Lainion pelottava ulkomuoto häiritsi sen verran vetäjää, että pallo lähti suoraan ohi maaliin.

Honka ei tästä lannistunut, vaan jatkoi oman taktiikkansa mukaisesti pelaamista, heitellen pitkiä palloja linjan eteen laskeneille pelaajilleen, sekä linjan selustaan heitetyillä palloilla. Tämä tuotti hedelmää, kun ensimmäinen puolisko oli ehtinyt vanheta 34'. Joukkueen kapteeni Aleksi Tanninen sai pallon jalkaansa laidalla, leikkasi keskelle ohittaen samalla pari Iirojen puolustajaa ja pamautti pallon takanurkkaan. Tällöin peli kaventui lukemiin 1-2. Puoliskon maalitehtailu ei päättynyt vielä tähänkään, vaan vielä ennen tauolle siirtymistä Jalkanen pääsi viimeistelemään 1-3 lukemat Aallon ja Ohvon esityöstä.

Toisen puoliskon alkuun Honka oli lähellä uutta kavennusosumaa, kun vapaapotkun jatkotilanteesta pallo pelattiin tolppaan asti, mutta sinipaidat saivat pallon tämän jälkeen purettua. Ajassa 67' nähtiin myös korteista tummempaa. Hongan Solomon Opoku tuli kentälle puoliajalla, nappasi keltaisen kortin ajassa 58' ja suoran punaisen kymmenisen minuuttia myöhemmin, tultuaan tilanteen jälkeen Jami Halmista jaloille ulosajon arvoisesti. Ottelun loppupuolella Iirot vaihtoi vielä Topias Silvennoisen ja Otto Salmensuun ulos, joiden tilalle tulivat Santeri Tähkä ja Arttu Virtanen. Aallolla oli paikka kaunistella loppulukemia kun pelikello näytti 79', mutta Hongan maalivahdin Eero Vuorjoki otti tilanteessa komean jalkatorjunnan. Enempää maaleja ei ottelussa enää nähty, joten pisteet matkasivat toisen kerran peräkkäin Iirojen bussissa kohti Raumaa.

Otteluraportissa kauden avausvoittonsa Kakkosessa torjunut Miko Lainio

Voitto maistui pääosin reservijoukkueen maalinsuulla nähdylle Lainiolle.

- Ihan hyvältä ja pelikin sujui mun mielestä ihan hyvin koko joukkueelta. Painettiin hyvin duunia ja mun mielestä ansaittiin tänään voitto. Hyvillä mielin kohti Raumaa.

Bussimatka ei tunnu niin raskaalle kolme pistettä rikkaampana.

- Joo. Mun mielestä hienoa kun saadaan vielä vieraspeleistäkin voittoja ja pisteitä. Se on tosi kiva.

FC Honka/Akatemia

1 - 3

(1-3)
14'MaaliVesala Elias
28'MaaliAalto Juuso
34'MaaliTanninen Aleksi
41'MaaliJalkanen Mikko