20
HEI
17.00
Edustus M, Kakkonen

EBK - P-Iirot   1 - 2

Espoo, Keski-Espoo 1 TN

Espoosta kaivataan vieraspisteitä

Pallo-Iirot matkaavat toistamiseen Espooseen. Jatkosarja häämöttää jo edessä, joten joukkueella alkaa olla viimeiset hetket kääntää vieraskelkkaansa.

Yksi ensimmäisen kierroksen mieleenpainuvimmista otteluista pelattiin Raumalla Pallo-Iirojen ja EBK:n välillä, kun kotijoukkue lähetti vierailijat tylysti kotimatkalle 11-0 tappio niskassaan. Ottelun suuresta maalimäärästä huolimatta, eri maalintekijöitä nähtiin vain viisi. Maalinteon aloittanut Elias Ahde paukutteli ensimmäisellä puoliajalla lukemat jo 3-0 ja samalla ottelun ensimmäisen kolmesta hattutempusta. EBK joutui myös vajaalle jo ottelun 26', kun Etrit Halimi joutui katselemaan keltaista korttia kahdesti. Topias SIlvennoisen osuma nosti Iirot jo neljän maalin karkumatkalle puoliajalle siirtyessä. Oliver Repo ja Veeti Pohtio täydensivät raumalaisten hattutemppujen hattutempun toisella puoliajalla ja täyteen kymppiin maalimäärän viimeisteli uransa avausmaalilla edustusjoukkueessa ja Kakkosessa Jussi Helin. Koko raportin ensimmäisen kierroksen ottelusta voit lukea TÄÄLTÄ.

EBK on sarjassa seitsemäntenä, joka tarkoittaisi ensimmäistä alemman jatkosarjan paikkaa. Pisteet ylemmän jatkosarjan kannalta olisivat espoolaisille elintärkeitä, vaikka nouseminen kuudennelle sijalle onkin käytännössä jo mahdotonta. Viimeisestä neljästä ottelustaan EBK:n pitäisi saada kymmenen pistettä, eikä nyt kuudentena oleva TPV saisi saada enää pistettäkään. Menneiden otteluiden trendikään ei puolla EBK:n puolta, sillä viimeisestä viidestä ottelusta joukkue on hävinnyt neljä. Maaleja espoolaisryhmä on päästänyt sarjassa kolmanneksi eniten, mutta helpolla ei raumalaiset tuskin tulevat Espoossa pääsemään, kun EBK koittaa maksaa kalavelkoja ensimmäisen kierroksen ottelusta. Espoolaisten riveistä varmuudella puuttuu pelikiellossa oleva Endrit Ibrahimi.

Pallo-Iirot lähtee Espooseen voitto taskussa. Palatessaan jälleen kotikentälle, onnistui Iirot täydet pisteet pistesarakkeeseen lisäämään, kuten yhtä tasapeliä lukuun ottamatta tällä kaudella on aina tapahtunut. Vieraissa tilanne on ollut eri. Pallo-Iirot voitti heti kauden alkuun kaksi ensimmäistä vieraspeliään, jonka jälkeen on alkanut synkkä vierasputki. Kuusi seuraavaa vieraspeliä päättyivät yksi toisensa jälkeen raumalaisten tappioon. Tuloksia huolestuttavampaa on kenties ollut vieraspelien vaihteleva peli-ilme. Ajoittaisesta Iirojen hyvästä peli-ilmeestä huolimatta, ovat raumalaiset kokeneet pari niukkaa tappiota, jotka ovat kenties osaltaan myös kasvattaneet raumalaisryhmän vierastuskaa. Viidentenä sarjassa olevalla Pallo-Iiroilla alkaa olla viimeiset mahdollisuudet kairata myös vieraspisteitä saavuttaakseen paikkansa kolmen parhaan joukosta ja samalla kolme kotipeliä ylempään jatkosarjaan. Raumalaisilta poissa kokoonpanosta on kertyneiden keltaisten takia Matias Babb.


Ennakossa toppari Aleksi Arvela


Arvela oli tyytyväinen siihen, miten Pallo-Iirot onnistui otteluun lähdössä.

- Meiltä mun mielestä perus vahva peli. Puhuttiin ennen peliä, että henkeä täytyy saada vähän paremmaksi ja yhteispelin kautta se koko homma lähtee. Mun mielestä siihen nähden ihan hyvä esitys meiltä.

Aaro Salosen kanssa puhuttiin maalinteon vaikeudesta VJS-pelin ennakossa, jonka jälkeen verkko heilui välittömästi. Kysyttäessä aikooko toppari tehdä samoin nyt EBK:ta vastaan, nousee Arvelan suu hymyyn.

- Ei.

Arvela ei pelannut ensimmäisellä kierroksella EBK:ta vastaan otetussa rökälevoitossa, mutta toivoo puolustuksen toimivan vähintään yhtä hyvin nyt kuin tuolloin.

- No se kun nolla pidetään omissa, niin mun mielestä me ollaan ihan vahvoilla siinä pelissä. Ei lähdetä sen enempää muuten miettimään sitä. Oma pää puhtaana, niin eiköhän se kolme pistettä tule.

Puolustuslinja on koko kauden otannalla hoitanut oman hommansa kiitettävästi.

- Mitä nyt omaa peliä, niin ainahan voi parantaa. Joukkueena miten ollaan puolustettu, niin siinä oli se parin pelin kahdeksan maalia omiin, niin ilman sitä ei ihan hirveästi ole omiin tullut. Mun mielestä siihen nähden ihan vahvasti ollaan pelattu. Vaikka vieraissa on ollutkin huonoja tuloksia pisteellisesti, niin ei maaleja ole hirveästi omiin tullut. Mun mielstä se on ollut ihan hyvää se meidän puolustaminen tähän asti.

Toppari uskoo hyvän menneen ottelun kaavan kantavan myös vieraissa.

- Sama lähtö. Lähtee varmaan siitä, että se oma hyvä henki päälle ja yhteispelin kautta. Eiköhän se kelkka saada käännettyä siellä vieraissakin.


EBK - Pallo-Iirot Espoossa Keski-Espoo 1 klo 17