12
TOU
18.30
Edustus M, Kakkonen

VJS - P-Iirot   2 - 1

Myyrmäki, Vantaa. Jalkapallostadion TN

Miehet epäonnisia Vantaalla

Miehet kärsivät kauden avaustappionsa Vantaalla. Iirojen loppukiri jäi tällä kertaa vajaaksi.

Vantaalla peli startattiin vauhdikkaasti. Kotiyleisö pääsi heti huutamaan rankkarin puolesta, kun Christopher Abdou kaatoi 4' kohdalla VJS:n hyökkääjän rankkarialueella, mutta tuomari ei tilanteessa nähnyt mitään väärää vaan antoi pelin jatkua. Nopeasti oli huomattavissa, että Pallo-Iirojen ottaessa pelivälineen haltuunsa, tiputti VJS koko pakan puolustusasemiin omaan päähän. Pallon riistäessään vantaalaiset nostivat nopeasti ja usealta kaistalta kohti Iirojen maalia, jossa Sakari Korri koppaili palloja vastustajien nenien edestä.

Ottelun avausmaali tuli hieman yllättäen ajassa 39'. VJS nosti laidalta, josta Kevin Nurmen lähettämä keskityspallo jäi Matias Babbin blokkiin. Nurmi nappasi pallon päätyviivalta takaisin ja lähetti uuden pallon Iirojen maalin eteen ja tällä kertaa keskitys tuotti tulosta, kun pallo pomppi ohi hölmistyneen Korrin Aleksi Arvelan kautta maaliin. Epäonnesta lähes uskomattoman teki se, että neljä minuuttia myöhemmin pallo oli taas maalissa, ja jälleen viimeisenä palloon koski raumalaisten oma pelaaja. Tällä kertaa epäonnensoturina oli Christopher Abdou, jonka jalasta pallo kimposi vastustamattomasti maaliin.

Toiselle puoliajalle Iirot vaihtoi kentälle Elias Ahteen sekä Jami Halmisen, jolloin suihkun kautta penkille siirtyivät Veeti Pohtio ja Alex Johansson. Lisää vaihtoja Iirot joutui suorittamaan pelin 62', kun keltaisen kortin arvoisesti vastustajaa rikkonut Aleksi Arvela loukkasi tilanteessa nilkkansa. Osuma oli sen verran paha, ettei puolustaja pystynyt peliä jatkamaan, jonka johdosta raumalaiset pelasivat hetken vajaalla, kunnes Timi Halminen sai nappulatossut jalkaan ja pelipaidan päälle.

VJS:n yksi harvoista maalintekopaikoista siunaantui 74' kohdalla, kun vastahyökkäyksen päätteeksi pallo valui suoraan VJS:n pelaajan jalkaan, joka täräytti pelivälineen Korrin loistavan venytyksen kautta ylärimaan. Viimeisen vaihtonsa Pallo-Iirot suoritti kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Oliver Revon iltapuhde tuli täyteen ja kentälle kirmasi Jussi Helin. Välittömästi vaihdon jälkeen pallo pelattiin Topias Silvennoiselle, joka pyörähti vapaaksi kolmen puolustajan keskeltä ja ajoi sisään VJS:n boksiin. SIellä puolustaja oli pakotettu rikkomaan, jolloin tuomari vihelsi vierailijoille rangaistuspotkun. kentälle vaihdettu Ahde asettui pallon taakse ja sijoitti sen varmasti alanurkkaan ja kavensi lukemiksi 2-1.

VJS sai vielä yhden paikan tehdä varmistava maali, mutta tänään suhteellisen vähillä töillä maalilla ollut Korri nappasi matalan vedon alakulmasta tyylikkäällä venytyksellä. Viimeinen oljenkorsi vierailijoille annettiin lisäajan toisella minuutilla, kun Babbia rikottiin 25 metrissä, josta Iirot pääsi vielä virittelemään erikoistilannetta. Pallo leijaili kuitenkin maalivahdin syliin, jonka jälkeen tuomari hyvin pian vihelsi pelin päättyneeksi, ja Iirojen ensimmäinen tappio oli tosiasia.

Raportissa Iirojen kirivaihteen startannut Elias Ahde

VJS:n taktiikka puri vierasjoukkueeseen.

- Aika kaksijakoinen [peli]. Ensimmäisellä puoliajalla päästettiin kaksi aika harmillista [maalia], taisi mennä molemmat vielä omista loppupeleissä. Toinen tultiin ihan hyvällä ryminällä tuohon, mutta ei vain sitten, ei me saatu paikkoja luotua yhtään sen enempää. Aika harmillinen, me pidettiin palloa tosi pitkiä jaksoja. Kaveri puolusti - en sano että bussi, mutta tosi tiivis keskialue. Ei me oikein löydetty linja takaa tilaa ja pakko kyllä sanoa, että hyvin kaveri kyllä puolusti.

Takaiskumaalien jälkeen peli meni hieman pakottamiseksi, jota seurasivat heikot ratkaisut pallon kanssa.

- Sitten se menee vähän siihen, kun päästät kaksi maalia ja hirveä kiire. Sitten tehdään vähän vääriä ratkaisuja, pyritään liian pieniin aukkoihin saamaan palloa. Se menee sellaiseksi puskemiseksi se meidän peli. Mutta hyvä että se nyt tuli tappio, kun edes toinen puoliaika pystyttiin vääntämään. Meinattiin saada ihan hyviä erikoistilanteitakin loppuun, että se olisi voinut kääntyä. Lähellä oli tuloksen mukaan, mutta ei se sitten ollut pelillisesti hirveän lähellä. Ei me luotu tarvittavaa määrää maalintekopaikkoja, että voidaan voittaa ottelu.

Ahde kehaisi vielä loppuun uusimman keskikenttäpelaajan debyyttiesiintymistä.

- Kiva, että päästään nyt pitkästä aikaa kotiin ja ehkä kotipaidoillakin. On siinä vähän eri fiilis kuitenkin. Täytyy sanoa, että mä ainakin antaisin puhtaat paperit uudelle kaverille. Todella kova siinä keskikentän pohjalla taistelupalloissa. Ei mitään "Jubulta" [Aalto] pois, mutta ei se ehkä ole se Jubun ominaisin paikka. Tämä on hyvä, että saadaan Jubukin ehkä sitten ylemmäs kentällä ja hiukan ehkä tuomaan sitä vaarallisuutta noihin meidän hyökkäyksiin sitäkin kautta.