P17, P17 Kakkonen

P-Iirot 2 - HJS  1 - 5

Äijänsuo stadion TN

HJS tyrmäysvoittoon 1-5

P17 Kakkosen ottelussa Buena Vista Stadionin sunnuntai-illassa kohtasivat Pallo-Iirot B2 ja HJS Hämeenlinnasta. Kotijoukkue nousi kevätkaudella tähän sarjaan P17 Kolmosesta kun taas vierasjoukkue pelasi kevään P17 Ykköstä ja putosi. Pallo-Iirot 2 taisteli ja pyrki puolustamaan tiiviinä mutta totuuden nimissä ei voinut sunnuntaina paremmalleen mitään. HJS näytti alusta asti hieman vahvemmalta ja tasapainoisemmalta joukkueelta ja vei pisteet ansaitusti bussin kyydissä Hämeenlinnaan. Ottelu päättyi lukemiin 1-5 (1-3).

Heti ottelun neljännellä peliminuutilla Iirojen maalivahti Ilmari Niemi (Notra) pelasti terävällä vastaantulollaan tilanteen kun HJS:n Jaakko Voutilainen oli karata läpiajoon. Niemen hikiselle illalle tämä oli vasta alkua. HJS pyöritti peliä etenkin keskustan Kimi Larjanteen kautta, pyrkien pelaamaan palloa vahvoille ja kookkaille kärkimiehille Voutilaiselle ja Valtteri Lindbergille sekä vikkeläjalkaiselle Elias Mattilalle vasempaan laitaan. 10. peliminuutilla Mattila pääsikin ensi kertaa haastamaan Iirojen puolustusta leikaten keskustaan mutta laukoi oikealla jalallaan takakulmasta ohi.

16.peliminuutilla HJS ja Mattila antoi kaksi peräkkäistä kulmapotkua, joista jälkimmäisessä Jaakko Voutilainen nousi korkeimmalle ja puski pallon maaliin ja tilanteeksi vierasjohdon 0-1.

Iirojen peli oli hieman tukehtunut jo keskialueella mutta 18.minuutilla Otto Ylönen katkaisi päällään HJS-hyökkäyksen ja oikeassa laidassa pelannut Vilho Leino lähti kuljettamaan ohi HJS-keskikentän. Samaan aikaan Aaro Levola teki oikea-aikaisen diagonaalijuoksun HJS-toppareiden selustaan ja Leinon millintarkka syöttö oli aivan kohdillaan. Levola viimeisteli maata pitkin ohi vastaan tulleen maalivahti Lucas Babbitin ja tilanne oli 1-1 ja Jukka Koiviston esittämä maalilaulu raikasi stadionilla.

30.minuutilla HJS nappasi johdon jälleen itselleen. Iiro-boksiin pelattuun palloon sohelsi sekä pelaajia että maalivahti Niemi mutta pallo ei jäänyt Iiro-pelaajille eikä Niemen hyppysiin vaan vieraiden Joona Salmisellle, joka vieritti pallon tyhjään maaliin ja tilanteeksi 1-2.

36.minuutilla nähtiin ottelussa jo ratkaisun makua. Muuten varsin tiiviisti puolustaneiden sinikeltaisten kenttätasapaino oli oman pään heitossa pahasti levällään ja tilanteenvaihtoonharhaheiton seurauksena Voutilainen pääsi kuljettamaan vapaasti boksiinja löysi sivuttaissyötöllä Mattilan tyhjän maalin edessä. Mattila viimeisteli varmasti 1-3 ja tauolle lähdettin hieman apeissa tunnelmissa raumalaisittain.

Toinen puoliaika toi pientä buustia Iirojen peliin, edelleen kuitenkin varsinaisten maalipaikkojen luominen oli työn ja tuskan takana. 48.minuutilla HJS-kärki Voutilainen pääsi jälleen laukomaan mutta Niemi torjui etualakulmaan suuntautuneen laukauksen. Minuuttia myöhemmin Valtteri Lindberg pääsi irtopallosta sijoittamaan palloa tyhjään Iiro-maaliin mutta ohjaus meni yli.

52.minuutilla nähtiin Iiroilta hyvää pelinrakentelua. Toppari Topi Rantanen löysi hyvällä syötöllä keskiympyrään liikkuneen Oki Toivolan (Erikoishammaslääkäri Mika Toivola) ja Toivola puolestaa laidalta nousseen Otto Ylösen. Ylösen keskitys ei tuonut tulosta mutta pari kulmapotkua ja pientä mylläkkää HJS-maalin edustalle.

Kylmä suihku tuli kuitenkin 57.minuutilla kun HJS:n Aatu Kajanto karkasi vastahyökkäykseen vasemmalta laidalta ja keskitti maalin edustalle. Topi Rantanen liukui tilanteeseen blokaten keskityksen mutta epäonnekseen pallo muutti suuntaa Rantasen jalasta ja lipui vastustamattomasti ohi Niemen omaan maaliin ja tilanne oli jo 1-4.

Tämän jälkeen Iirot sai pientä otetta. Oki Toivola pääsi laukomaan vasurillaan boksin takaa mutta maalivahti Babbit torjui. 63.minuutilla Otto Alapeteri (Kaiku HR) laukoi vapaapotkun noin 25 metristä ja Babbit koppasi pallon ja kaatui selälleen aivan maaliviivalle. Innokkaimmat fanit ehdottivat jo pallon käyneen maalin sisällä mutta tuomaristo oli eri mieltä.

74.minuutilla Ilmari Niemen kiireinen ilta päättyi kun HJS-hyökkääjä potkaisi pallon sijaan Ilmaria päähän. Vahinkotilanne varmasti mutta ihmeen kaupalla tilanteesta ei keltaista korttia varoituksen merkiksi näytetty. Aleksi Savolainen (SS Truck Service) tuli Niemen tilalle Iirojen maalille.

76.minuutilla topparin paikalta noussut Rantanen laukoi kovaa ja kaukaa mutta laukaus meni hieman yli maalin ja Antti Mynttinen (V-K Teräsrakenne) vapautti Frans Aallon vauhtiin. Aalto harhautti näyttävästi pari valkopaitaista pelaajaa mutta ratkaisusyöttö Pontus Raville ei aivan mennyt perille vaan HJS-toppari Atte Ora katkoi tilanteen.

79.minuutilla Iirojen peli tukehtui jälleen omaan boksiin ja HJS:n vaihtomiehet tukkivat tehokkaasti syöttösuuntia. Harhasyötöstä Valtteri Lindberg pääsi viimein avaamaan maalitilinsä ja lukemiksi jo 1-5. Vielä yliajalla maaliin tullut Savolainen pelasti Iirot takaiskulta tekemällä hienon vastaantulotorjunnan.

Tänään parempi voitti mutta ensi sunnuntaina laitetaan uutta matoa koukkuun kun Pallo-Iirojen B-junnuilla on jälleen tuplapelipäivä.

Su 4.9. Buena Vista Stadionilla klo 15.00 Pallo-Iirot B1 vs FC Inter B2

Su 4.9. Kupittaa 5 Tekonurmella klo 16.15 TPS B2 vs Pallo-Iirot B2

1 - 5

HJS
(1-3)
16'MaaliVoutilainen Jaakko
18'MaaliLevola Aaro
30'MaaliSalminen Joona
36'MaaliMattila Elias
57'Maalimaali Oma
79'MaaliLindberg Valtteri