Edustus, Miesten Kolmonen

ÅIFK - P-Iirot   0 - 3

Yläkenttä TN

Yläkentältä miehille matkaan jälleen kolme pistettä

Miesten Edustus palasi voittojen tielle kaadettuaan ÅIFK:n lukemin 0-3. Maalissa pelannut Miko Lainio torjui nollapelissään myös yhden pilkun.

Ottelu lähti käyntiin kohtuu rauhallisissa merkeissä, vaikka Iirot pääsikin kokeilemaan kulmasta ensimmäisen kerran jo ottelun 4'. Ensimmäinen huippuluokan maalintekopaikka siunaantui sinisissä vieraspaidoissa pelanneelle raumalaisjoukkueelle kellon näyttäessä 14', jolloin Iirot saivat vaparin aivan boksin kaaren tuntumasta. Luis Toomey ja Arttu Virtanen juonivat pallon takana ja lopulta Toomey oli se, joka lähetti pallon matkaan. Keskikenttäpelaajan laukaus kilpistyi ÅIFK:n muurissa olleen pelaajan käteen, eikä tuomari epäröinyt hetkeäkään näyttäessään pallon pilkulle. Kotijoukkueen valmentaja purnasi tilanteesta kovaäänisesti ja pitkään, josta tuomari palkitsi hänet keltaisella kortilla.

Totutusti pilkulle asteli Iirojen maalipörssin kärkinimi Elias Ahde. Maalivahti aavisti vedon oikein, mutta Ahteen kova sijoitus oli kuitenkin liian laadukas kiinni napattavaksi. Iirot täten johtoon 0-1. Ajassa 22' Iirot meinasi tuplata johtonsa toisesta erikoistilanteesta, kun Aaro Salosen keskityspallo löysi korkeimmalle nousseen Otto Schultzin pään, mutta topparin pusku pysähtyi vastustajan ylärimaan.

Kolme minuuttia tästä ja ÅIFK pääsi kulmalle. Kulman jälkeen pallo jäi pomppimaan raumalaisten boksiin, josta lopulta se kimposi sinipaidan käteen. Tällä kertaa oli ÅIFK:n vuoro astella pilkulle käsivirheen johdosta. Toisin kuin vastakkaisessa päässä, Iirojen maalissa pelannut Miko Lainio nollasikin ÅIFK:n aikeet ja torjui pilkun hienon aavistuksen turvin. Lainio seisoi pallon tiellä myös kellon näyttäessä 37', kun nopeaan vastahyökkäykseen lähtenyt ÅIFK pääsi hyökkäämään ylivoimalla Iirojen repaleista puolustuslinjaa vastaan. Turkulaiset pelasivat pallon laidasta maalin eteen, josta ÅIFK:n kärki yritti suoraa ratkaisua. Lainio kuitenkin oli hyvin sijoittunut ja peitti kovan laukauksen, jonka reboundin ÅIF potkaisi yli maalin. Tauolle mentiinkin 0-1 lukemissa.

Toinen puolisko ehti vanheta vain 5 minuuttia, kun ensimmäistä peliään avauksessa pelannut Luis Toomey näytti, mitä mieheltä on odotettavissa. Toomey sai pallon matkaansa boksin kulmalta, ohitti neljä puolustajaa ja pelasi pallon Ahteen jalkaan. Ahde lähetti pallon kohti vastustajan maalia, jonka perukoille se myös upposi kimmottuaan vastustajan jalasta. Maalin jälkeen peli hieman rauhoittui, kummankin joukkueen pitäessä palloa vuorollaan.

Myös ÅIFK pääsi kolauttelemaan tolppia, kun ajassa 67' vapari meinasi yllättää Lainion. Tämän jälkeen Iirot vaihtoi Miika Pertolan sekä Arttu Virtasen ulos, sisään tullessa Mikko Jalkanen ja Matias Babb. kotijoukkue alkoi turhautua ja tilanteen jälkeen alkoi Iirolaisten nilkoille kolahdella. Kaiken kaikkiaan ÅIFK keräsi ottelussa kuusi varoitusta, kun raumalaisten saldo oli yksi keltainen.

Lopullisen naulan arkkuun 85' iski kukapa muukaan kuin Ahde. Iirot antoi ÅIFK:lle omaa lääkettään, joukkueen iskiessä nopeasti vastahyökkäykseen. Pienen sahailun jälkeen pallo pelattiin Ahteen jalkaan, joka otti kosketuksen sivulle ja sijoitti pallon takanurkkaan, vieden Iirot jo 0-3 johtoon.

Ajassa 88' Toomey teki vielä tilaa Sulo Ketolalle. Salonen pääsi vielä kokeilemaan maalintekoa vapaapotkusta lisäajan toisella minuutilla, mutta lisäosumia ei nähty, vaan peli päättyi 0-3.

Otteluraportissa ääneen pääsee paikoittaisessa pallosateessa nollapelin pelannut Miko Lainio

Helpompiakin nollapelejä Lainiolle on sattunut.

- No joo, on niitä tullut vähän. Tällä kaudella ei ole ollut niin kauheasti sillä lailla hommia, mutta nyt oli vähän enemmän. Kyllä maistuu ihan hyvältä.

Pilkku jäi Lainion näppeihin hyvän veikkauksen johdosta.