Edustus N, Naisten Ykkönen

FC Lahti - P-Iirot   1 - 4

Lahti, Lahden Stadion N

​Naisille tärkeä revanssi FC Lahdesta

Tasaisen ensimmäisen puoliskon jälkeen alkoi Iirojen maalijuhla. Lahden Stadionilta pisteet lähtevät Raumalle.

Lahden Stadionin luonnonnurmella kamppailu alkoi kahdelta. Peli oli aluksi hyvin tasaista ja tuloksettomia maalintekoyrityksiä tuli puolin ja toisin. FC Lahti sai ensimmäisen kunnollisen paikkansa 9 minuutin kohdalla kulmapotkun keskityksestä. Veto meni kuitenkin jonkin verran maalin yli. Myös Iirot pääsi haastamaan maalivahtia, kun Elli Saimo sai lauottua kaukaa, ja maalivahdin torjunnasta Iirot palkittiin kulmalla. Hyvän keskityksen jälkeen Nea Mäkipere jäi joksikin aikaa kentälle makaamaan ja poistui kentältä. Mäkipere pystyi silti jatkamaan myöhemmin peliä. Iirot pääsi jälleen yrittämään kulmapotkusta maalintekoa. Tällä kertaa pusku saatiin aikaan, mutta se meni hieman maalin yli.

Pelikellon näyttäessä 36’ Lahti sai avonaisen paikan boksin sisältä ja Jessica Taren laukoi pallon Helkelän ohi maaliin. Samalla vastustajat suorittivat pelaajavaihdon. Muutaman minuutin kuluttua näytettiin ensimmäistä korttia vastustajille. FC Lahden johtotilanne ei kestänyt kovinkaan kauaa, kun Helmiina Luoma sai pallon hyvässä paikassa ja veti pallon maalin vasemmalle puolelle verkkoon. Heti maalin jälkeen vihellettiin ensimmäinen puolisko päättyneeksi.

Lahti lähti hieman vahvemmin liikkeelle toiselle 45 minuuttiselle. Lahtelaiset saivat muutaman hyvän hyökkäyksen aikaan ja 55’ kohdalla joukkue sai vapaapotkun sekä kulman. Noin viiden minuutin päästä Luoma päätti vetää suhteellisen kaukaa ja laukaus lensi upeasti maalivahdin käsien ylitse. Sen myötä raumalaiset siirtyivät 1-2 johtoon. Vain parin minuutin päästä Iirot kasvatti johtoasemaansa Sanni Kuusiston tarkalla laukauksella alanurkkaan. Eveliina Hannula teki hienon työn ja syötti Kuusistolle boksin rajalle. Jälleen kului vain kaksi minuuttia, kun Saimo sai sijoitettua pallon suoraan kulmapotkusta tyhjään maaliin. Tässä kohtaa Iirojen voitto alkoi näyttää varmalta, kun taulu näytti 1-4 lukemia.

Maalin jälkeen molemmille joukkueille tuli hyviä maalintekopaikkoja ja kulmapotkuja. Jonkin ajan kuluttua Pallo-Iirot suoritti ensimmäisiä vaihtoja. Kentältä poistui Peppi Sorsakivi ja Riina Rauva. Kentälle saapui Viivi Valpola ja Sanni Nurminen. Loppuaika sujui Lahden painostuksessa, mutta maaleja ei syntynyt kummallakaan puolella. Molemmat joukkueet suorittivat vielä vaihtoja. Iiroilta kentältä poistui Inka Kainulainen tehden tilaa Oona Mäkilälle. Kellon näyttäessä 85’ Lahden Sofia Korhonen otti toisen varoituksen ja poistui siten kentältä. Samalla Pallo-Iirot suoritti viimeisen vaihtonsa. Kentälle Ida Kopra ja kentältä pois Karolina Rehn. Pitkän ja loukkaantumistäyteisen lisäaikataistelun jälkeen peli vihellettiin vihdoin poikki ja Iirot lähti kotimatkalle 1-4 voitto takataskussa.

Kaksi maalia tehneellä Helmiina Luomalla oli paljon sanottavaa toistaiseksi kauden parhaasta pelistä.

Koko joukkue teki kovasti töitä voiton eteen ja pisteet oli täysin ansaittuja.

- On tosi hyvä fiilis. Sai pitkästä aikaa onnistumisia henkilökohtaisella tasolla ja koko joukkue teki hyvin töitä. Jokainen pelasi hyvän pelin ja sai onnistumisia. Minusta on tärkeää, että ollaan pysytty koko ajan yhdessä, vaikka on vaikea kausi takana. Tottakai se ottaa pääkopan päälle, kun tulee häviöitä putkeen

- Nyt me pysyttiin yhdessä ja jokainen halusi voittaa ja tehdä sen duunin, jotta me saataisiin ne pisteet Raumalle. Se tahto näkyi kentällä ja saatiin ansaitut pisteet tänään.

Luoma pääsi tänään taas maalinteon pariin kahdella osumalla.

- Eka maali oli itsellekin vähän yllätys. Molemmat maalit oli aika nättejä: vasempaan yläkulmaan meni ja jäi hyvä fiilis. Kaikki maalit lasketaan, mutta oli kiva tehdä hienojakin maaleja pitkästä aikaa.

Joukkue pääsee jälleen viikon tauolle ja seuraava peli pelataan Helsingissä HJK:ta vastaan 21.7.