P17, P17 Kakkonen

P-Iirot - TPK  13 - 1

Äijänsuo stadion TN

B1 Kevätkausi päättyi odotettuun murskavoittoon

Pallo-Iirot B murskasi P17 Kakkosen kevätkauden viimeisesä ottelussaan odotetusti TPK:n murskalukemin. Suomen CNC-koneistuksen isännöimä ottelu päättyi 13-1 (8-0).

Iirot aloitti maalitehtailun jo 25 sekunnin pelin jälkeen kun Santtu Kataja (Siemen-Flora, Rauman Juku) karkasi oikealta ja löysi hyvällä matalalla keskityksellä maalin edestä Arno van Laethemin ja tilanne heti 1-0.

8.peliminuutilla Eeli Tarvainen (Satatech, Meriasennus) puski Aaro Kainulaisen (LMG Finland) kulmapotkun verkkoon. ja 15. minuutilla Kainulainen antoi vaparin ja taas Tarvainen oli paikalla ja puski toisen maalinsa. Seuraavalla eli 16.minuutilla Tarvainen tykitti vasurillaan kaukaa matalan laukauksen TPK-maalin alakulmaan ja illan ensimmäinen hattutemppu täyteen. Tilanne 4-0. Minuuttia myöhemmin Rafael Ojala (Raumair) keskitti oikealta laidalta ja Santtu Kataja nikkasi takavasaralla etukulmalta numeroiksi 5-0.

23.minuutilla Van Laethem laukoi 16 rajalta ja TPK-maalivahti Onni Salo torjui eteensä. Ojala oli kärppänä reboundissa ensimmäisenä ja numerot olivat jo 6-0. Juuri ennen taukoa Arno van Laethem puski tilanteeksi 7-0 ja Miska Karppinen (Dewaco) pääsi lataamaan taukolukemiksi 8-0. TPK ei avausjaksolla juuri puolen kentän yli pallon kanssa päässyt eikä maalivahti Veeti Vainiota (Sata-Kaiverrus, Finncontainers) työllistetty lainkaan.

2.puoliajan alkuun Santtu Kataja karkasi heti TPK-puolustukselta ja peli oli 9-0. Ja 45. peliminuutilla maaliin vaihdettu Joona Hatakka avasi peliä hyvällä maltilla, löysi välikaistalta Manu Konton (Raumaster) vapaana ja Kontto puolestaan vapautti pitkällä pystysyötöllä Miska Karppisen läpiajoon. Karppinen viimeisteli tällä kertaa komeasti ja tilanne oli 10-0.

Ymmärrettävästi sinikeltaisten peli alkoi hieman puuroutua ja muutama hölmö menetys nähtiin. Sekä Sebastian Myllymäki (3flow) että Kasperi Kuusisto (Terokatto, V-S Ikkunahuolto) pääsivät kulmapotkuissa puskemaan mutta eivät päässeet maalitilastoihin. TPK pääsi toisella puoliajalla hieman paremmin hyökkäämään ja sai muutaman erikoistilanteen. Kulmapotkun jälkitilanteesta TPK-pelaajan laukaukseen maalivahti Hatakka vielä venyi mutta Iiro-puolustuksen nukkuessa TPK:n Fatty Malang oli terävänä reboundilla ja kavensi lukemiksi 10-1.

58.minuutilla Karppinen niittasi hattutempun täyteen Katajan laukauksen reboundista ja Kataja sai hattunsa 75.minuutilla kun karkasi jälleen läpiajoon ja sijoitti pallon varmasti ohi maalivahdin. Ennen loppua vielä Rafael Ojala viimeisteli loppulukemat 13-1.

Eipä tällaisiin murskalukemiin päättyvät ottelut kovasti lämmitä eivätkä kehitä varmaankaan kumpaakaan joukkuetta mutta kun sarjajärjestelmä tällainen on niin näillä on mentävä. Itseluottamus varmasti on Iiroilla noussut kun viimeisen kuukauden ajan jokaisesta pelistä on saldona ollut selkeä voitto ja 6 viime pelistä maaliero 49-2. Nyt Pallo-Iirot jää muutaman treenin jälkeen pienelle kesätauolle lataamaan akut kohti syyskierrosta.

Iirot B2 pelaa kevätkauden viimeisen kotiottelunsa tiistaina 21.6. klo 19.15 Buena Vista Stadionilla ja silloin vastaan asettuu TPK3. Tervetuloa tuolloin kannustamaan Pallo-Iirojen B-junioreita.

Tilastot

13 - 1

TPK
(8-0)
1'MaaliVan Laethem Arno
8'MaaliTarvainen Eeli
15'MaaliTarvainen Eeli
16'MaaliTarvainen Eeli
17'MaaliKataja Santtu
23'MaaliOjala Rafael
39'MaaliVan Laethem Arno
39'MaaliKarppinen Miska
41'MaaliKataja Santtu
45'MaaliKarppinen Miska
55'MaaliFatty Malang
58'MaaliKarppinen Miska
71'VaroitusOjala Rafael
75'MaaliKataja Santtu
77'MaaliOjala Rafael
80'VaroitusKarppinen Miska