Edustus, Miesten Kolmonen

P-Iirot - PIF 2  3 - 0

Äijänsuo stadion TN

Miehet takaisin voittokantaan

Pallo-Iirot palasi voittokantaan, PIF 2:en kaatuessa lukemin 3-0. Näin raumalaiset päättivät kevätkauden positiiviseen nuottiin.

Ottelun alku oli tasainen. Molemmilla joukkueilla oli heti alkuunsa paikat iskeä illan avausosuma. Iirot ja Elias Ahde pääsi lähimmäs, kun 7' kohdalla Ahde ohitti jo PIF:n maalivahdin, mutta tolppa pelasti vierailijat takaiskulta. Iirot saivat tämänkin jälkeen laadittua muutamia hyviä hyökkäyksiä, jotka kuitenkin päättyivät epätarkkoihin tiputuksiin alaspäin. Kellon ajassa 22' Arttu Virtanen avasi illan korttitilastot.

Oskari Ohvo pääsi myös kokeilemaan boksin sisältä maalintekoa 32' kohdalla, mutta veto suuntautui ulos koko stadionalueelta. Vain minuutti tästä, eikä kotijoukkue enää erehtynyt. Topias Silvennoinen sai pallon Markus Babbin tehtyä bravuurikuljetuksensa ja syötettyä vapaana keskellä seisoneelle Silvennoiselle. Silvennoinen ei aikaillut, vaan sijoitti pallon vastustamattomasti ohi maalivahdin.

Iirot ehti vielä parannella tulostaulua ennen taukoa, Silvennoisen ollessa jälleen valmistelemassa tilannetta. Silvennoinen pelasi Mikko Jalkasen laidasta vapaaksi, jonka syöttö maalin eteen löysi Ahteen jalan. Tilanne 2-0. PIF sai vielä vapaapotkun 20 metristä, Silvennoisen ollessa jälleen tilanteen keskiössä, kampitettuaan vastustajan keltaisen kortin arvoisesti. Vapaapotku päätyi kuitenkin päätyverkkoihin, joten tauolle mentiin lukemissa 2-0.

Toinen puoliaika oli raumalaisten näytöstä. PIF:n hyökkäykset loistivat poissaolollaan, Iirojen siirtäessä pallonhallintaa aina vain vahvemmin keltapaidoille. Silvennoisen päivä tuli täyteen 60' kohdalla, hänen tehdessä tilaa Rasmus Ahoselle. kaksi minuuttia tästä ja Ahde painoi pallon toistamiseen PIF:n maaliin jälleen Jalkasen syötöstä. Ahonen ei ehtinyt kentällä olla kuin neljä minuuttia, kun hän jo vahvisti Iirojen korttitilastoa yhdellä keltaisella lisää.

Virtanen siirtyi pois Matias Babbin edestä pelikellon näyttäessä 66'. PIF:n ottelun paras maalipaikka syntyi ajassa 73', kun PIF:n kärki pääsi karkaamaan nokikkain Henri Saarista vastaan. Pallo chipattiin yli Saarisen, mutta kotijoukkueen onneksi pallo vieri aivan tolpan juuresta ohi. Iirot varmistelivat johtoasemaansa vaihtamalla 75' kohdalla James Whitingin ja Ahteen ulos, Oliver Revon ja Aleksi Leppäsen tullessa sisään. Ottelun lopussa Iirot saivat vielä rakenneltua muutamia maalintekopaikkoja kulmapotkuista, joita koko ottelussa kotijoukkueelta nähtiin kaiken kaikkiaan 11. Näistä lisäosumia ei kuitenkaan tullut, joten ottelu päättyi keltapaitojen 3-0 voittoon.

Seuraavaksi joukkueella on edessään kesätauko, jonne lähdetään mukavissa tunnelmissa sarjakärkenä.

Otteluraportissa ääneen pääsee pitkästä aikaa maalinteossa onnistunut Topias SIlvennoinen.

Silvennoinen tietää, miltä tuntuu päästä armeijan takia vietettyjen taukojen jälkeen takaisin pelikentille.

- Kyllähän se ihan hyvältä päästä sieltä pitkän ajan päästä pelaamaan. Se on vähän vaikeaa, kun ei siellä oikein tule palloon tatseja. Vähän pelistä peliin tulee kuljettua eikä oikein treenattua. Mutta nythän se päättyi niin pääsee sitten loppukauden vetämään treeneissäkin.

Maalinteko maistui.

- Kyllähän se aika hyvältä tuntui. Tuppaa nuo maalit tulemaan aina tuolla vasurilla, ei tuosta oikeasta ole enää mitään hyötyä. Voi sen treenaamisen lopettaa kokonaan.

3 - 0

PIF 2
(2-0)
34'MaaliSilvennoinen Topias